Blåstemplet Biotek

Blåstemplet Biotek

Fonden følger en investeringsmodel der kombinerer 20 års erfaring med børsnoterede selskaber med en blåstempling fra de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA).

I 2012 skabte FDA den såkaldte Breakthrough Therapy Designation (BTD) som blandt andet Genmab modtog i 2013 for Daratumumab.

BTD gives til de mest lovende lægemidler, der viser meningsfuld effekt i en eller flere kliniske endpoints. FDA fravælger 66% af alle ansøgere og giver kun BTD til 58 sygdomsindikationer fordelt på endnu færre selskaber hvert år.

Fonden investerer i biotek selskaber der har fået BTD indenfor områderne cancer, immun- og genterapi.

Med stor fremtidig vækst i pharma og biotek de næste 10 år kombinerer fonden en investering i både eksisterende blockbustere og banebrydende nye lægemidler.

Vores tilgang

Breakthrough Designation blev skabt af FDA i 2012 for at få lovende lægemidler hurtigere frem til patienter der ikke har behandlingsmuligheder. Det vil sige at lægemidlerne i mange tilfælde ikke har nogle direkte konkurrenter, særligt i området med sjældne sygdomme. BTD er således en ekstern blåstempling af selskabernes forskning og udgør vores signal til at analysere selskabet nærmere.

Den særlige fordel ved BTD er at FDA forpligter sig til at vejlede selskabet med protokollen i fase 3, hvilket er uvurderligt for små selskaber der ofte ikke har de regulatoriske ressourcer inhouse. Vi anslår at denne hjælp alene har en værdi på $200M for et lille selskab. Flere af vores selskaber handles betydeligt under $200M.

Derudover betyder BTD at vejen til godkendelse forkortes med omkring 2 år og der gives ofte adgang til accelerated approval, hvor man kan komme på markedet inden fase 3 er endeligt overstået og databehandlet. Det kan betyde yderligere et års tidligere markedspenetrering.

image

For os er lanceringen af lægemidler det afgørende og BTD er uden sammenligning det bedste signal for lægemidlets potentiale.

Vægtning primo oktober 2020

Fonden i overskrifter

Opkøb
5

ud af 35 opkøb indtil videre

kommercielle selskaber
12
Fokus
75%

af fondens midler i kræft eller sjældne sygdomme

Afkast siden maj 2019
24 %

Vores horisont

Det tager typisk 2-3 år fra selskabet får BTD til den første godkendelse, typisk i en mindre indikation. Derefter følger en fase på 4-5 år hvor stoffet bliver godkendt til flere og flere patienter i andre indikationer og i andre geografier. Vi er typisk med indtil det kommercielle potentiale er udfoldet og fuldt afspejlet i kursen. Det kan tage mellem 3-7 år. Så fonden investerer langsigtet i ny banebrydende medicin.

Breakthrough Designation er et signal i særklasse

66% af ansøgningerne får afslag

38% af nye lægemidler har fået BTD